Podcasts
Wat Schaft de Podcast
#140 Boerenkool (met worst)
#140 Boerenkool (met worst)

#140 Boerenkool (met worst)

door Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

Lengte 0 h 43 m

Jeroen heeft een boerenkooltrauma, door een stamppot dik als beton, zonder boter, nauwelijks zout en een dikke koollucht. Bovendien was boerenkool in 2015 ineens super hip, Kale was hinderlijk hip. Jeroen begon dus met frisse tegenzin aan het onderzoek en het proefkoken. Maar hij is helemaal om: boerenkool is heerlijk, zelfs in stamppot.

We beginnen met een lesje warenkennis: wat is boerenkool eigenlijk? Welke soorten liggen er in de winkel? Hoe zit het met stengelkool en maaikool? We kijken naar het gladbladige neefje palmkool, die in sjieke groentewinkels Cavolo Nero wordt genoemd.

Stamppot boerenkool is het startpunt in de keuken. We proberen het klassieke recept van Pieter Kok van De Boerenkoolclub en een lichtere variant van Janneke Vreugdehill. Allebei lekker, hoewel het het gezin van Jeroen daar anders over denkt.

Daarna durfden we het aan om hippe kale recepten te proberen. Het vezel-powerhouse Volkoren Pasta Met Boerenkoolpesto kenden jullie al. Maar de Boerenkoolsalade van Pien is nieuw. Juist, Pien van Pien Laat Haar Eten Zien. En ja, wij waren ook sceptisch maar het is echt een goed recept.

In het Supplement gaat Jeroen langs bij Erik Waagmeester van Slagerij de Wit. Erik maakt al tientallen jaren ambachtelijk rookworst in het souterrain van de winkel in de Watergraafsmeer.

Shownotes

Bij elke aflevering maken we uitgebreide shownotes, met informatie uit de podcast en links naar recepten. De shownotes staan op: watschaftdepodcast.com.

Word lid van de Brigade

Als lid van De Brigade krijg je een advertentievrije podcast met exclusieve content, toegang tot onze online kookclub, kortingen, winacties en steun je de podcast. Word lid via: petjeaf.com/watschaftdepodcast.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afleveringen in deze podcast

#156 Bánh Mì (Maggi)

#156 Bánh Mì (Maggi)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#155 Kaya Toast / De Viskot x VRR / Wijnen uit je geboortejaar

#155 Kaya Toast / De Viskot x VRR / Wijnen uit je geboortejaar

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#154 UI (online kookclub Discord)

#154 UI (online kookclub Discord)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#153 Briljante Bonen / Gevulde koek / Broodje gezond

#153 Briljante Bonen / Gevulde koek / Broodje gezond

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#152 Merijn van Berlo van Choux (zomerwijnen)

#152 Merijn van Berlo van Choux (zomerwijnen)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#151 Asperges / Restaurant nostalgie / Tompouce

#151 Asperges / Restaurant nostalgie / Tompouce

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#150 Gezond eten met Dr Elise (gezonde swaps)

#150 Gezond eten met Dr Elise (gezonde swaps)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#149 Chutney / Rendang / Tempura

#149 Chutney / Rendang / Tempura

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#148 Lasagne (Omakase)

#148 Lasagne (Omakase)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#147 Schiaciatta / Vissaus / Saucijzenbroodje

#147 Schiaciatta / Vissaus / Saucijzenbroodje

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#146 Fermentatie (fermenteren voor gevorderden)

#146 Fermentatie (fermenteren voor gevorderden)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#145 Speculoos / Crispy Chili Oil / Vega India

#145 Speculoos / Crispy Chili Oil / Vega India

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#144 Airfryer (kookboeken publiceren)

#144 Airfryer (kookboeken publiceren)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#143 Fika / Koekenpan / Hachis Parmentier

#143 Fika / Koekenpan / Hachis Parmentier

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#142 Focaccia (baktips)

#142 Focaccia (baktips)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#141 Kookbijbels  / Popcorn / Flaky zout

#141 Kookbijbels  / Popcorn / Flaky zout

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#140 Boerenkool (met worst)

#140 Boerenkool (met worst)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#139 Vegan paté / Loaded Nacho's / Uiensoep

#139 Vegan paté / Loaded Nacho's / Uiensoep

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#138 Mole (Mezcal)

#138 Mole (Mezcal)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#137 Foodtrends / CDMX / Bitterballen

#137 Foodtrends / CDMX / Bitterballen

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer