Podcasts
Eten wat de podcast
Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)
Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

door Eten wat de podcast

Lengte 0 h 49 m

In deze kakelverse aflevering nemen Ger en Jelle je mee naar twee totaal verschillende eetervaringen in Utrecht: het intieme, oostelijk mediterraanse Pitot aan de Vleutenseweg en het Amerikaanse barbecueconcept Longhorn Bar & Grill bij het station. Van ongekend goede flatbreads tot een drooggevallen brisket — dit is een aflevering van uitersten.

🍽️ Pitot – Eastern Mediterranean Restobar aan de Vleutenseweg

Een verborgen parel in Lombok waar de sfeer intiem is, de wijn verrassend, en de flatbreads revolutionair. Ger en Jelle noemen het “een cocon in de drukte” — een plek waar je moeiteloos uren blijft zitten.

 Restaurant-bar met warme tinten, een levendige bar en een jonge, frisse vibe Flatbreads met aubergine, knoflook, gefermenteerde hummus: ongeëvenaard Mezze om te delen, wortel die twee keer besteld wordt, en botervis die je bijblijft Marokkaanse wijn op de kaart Nog meer duiding? Lekker intunen maar!

🥩 Longhorn Bar & Grill – Texas maar dan bij het station

Met grote ambities en nog grotere planken vlees opende Longhorn Bar & Grill de deuren aan de Van Sijpesteijnkade. Maar ondanks de countrymuziek, platte brisket en “meet & greet met je vrienden” op zondag, blijven Ger en Jelle achter met één grote vraag: waarom?

 Interieur voelt als een sitcomdecor: perfect glad, maar zonder ziel Brisket die 18 uur gegaard zou zijn, maar vooral droog is Old Fashioneds die verbleken bij die van The Sumventure Flight Bar Mac & Cheese? Lekker. De rest? Beluister de aflevering!

📝 Verder ter tafel: Ger begint aan een wijncursus bij Terroir 🍷 De T-Rex van De Pomp is herplaatst naar… De Nar! Selamat Makan en het plan om De Derrick terug te kopen... Luisteraars delen hun beste plekken om laat te eten! Nieuw: exclusieve events voor vrienden van de show! MELD JE NU ALVAST AAN!

🍑 Daan’s Drinks: een grappa-likeur met perziksap

Daan trakteert op Persichina, een zachte Italiaanse likeur op basis van Grappa en puur perziksap. Distilleerderij sinds 1847, exclusief verkrijgbaar bij Daan’s Drinks. Dertig procent, subtiel zoet en gevaarlijk doordrinkbaar. Perfect na een bord mezze – of een mislukte brisket.

📣 Wil je meer? Word vriend van de show! 👉 vriendvandeshow.nl/etenwatdepodcast

📸 Foto’s, behind-the-scenes en polls: instagram.com/etenwatdepodcast

🌐 Alles terugluisteren en nalezen: etenwatdepodcast.com

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer