Skip to Content
Podcasts
Wat Schaft de Podcast
#158 Zeewier (Zeewierboerderij)
#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

door Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

Lengte 0 h 46 m

Zeewier. We kennen het van sushi, van misosoep en misschien nog van een zakje wakame in de koelkast van de toko. Maar dat is dan ook vaak waar onze kennis ophoudt. Terwijl het spul letterlijk voor onze deur groeit, gebruiken we het in de Europese keuken nauwelijks. En dat is zonde, want zeewier is veelzijdig, voedzaam en duurzaam. In deze aflevering duiken we in de wereld van zeewier: wat is het precies, hoe kook je ermee en kun je het eigenlijk zelf plukken?

We bespreken de belangrijkste soorten die je gewoon in Nederland kunt kopen, wat je ermee kunt doen in de keuken – van soep tot zoutvervanger – én hoe je het veilig gebruikt. En in het supplement gaan we in gesprek met Rebecca Wiering, die samen met haar partner een van de eerste zeewierboerderijen van Nederland begon. Wat komt daar allemaal bij kijken, waarom zijn ze ermee gestopt en wat kunnen we leren van hun avontuur?

Shownotes

Bij elke aflevering maken we uitgebreide shownotes, met informatie uit de podcast en links naar recepten. De shownotes staan op: watschaftdepodcast.com.

Word lid van de Brigade

Als lid van De Brigade krijg je een advertentievrije podcast met exclusieve content, toegang tot onze online kookclub, kortingen, winacties en steun je de podcast. Word lid via: petjeaf.com/watschaftdepodcast.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Afleveringen in deze podcast

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#160 Paella (Koken op open vuur)

#160 Paella (Koken op open vuur)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#159 Churros, flan & hotdog

#159 Churros, flan & hotdog

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#157 Troebel / Pom Tajer / Miso

#157 Troebel / Pom Tajer / Miso

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#156 Bánh Mì (Maggi)

#156 Bánh Mì (Maggi)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#155 Kaya Toast / De Viskot x VRR / Wijnen uit je geboortejaar

#155 Kaya Toast / De Viskot x VRR / Wijnen uit je geboortejaar

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#154 UI (online kookclub Discord)

#154 UI (online kookclub Discord)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#153 Briljante Bonen / Gevulde koek / Broodje gezond

#153 Briljante Bonen / Gevulde koek / Broodje gezond

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#152 Merijn van Berlo van Choux (zomerwijnen)

#152 Merijn van Berlo van Choux (zomerwijnen)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#151 Asperges / Restaurant nostalgie / Tompouce

#151 Asperges / Restaurant nostalgie / Tompouce

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#150 Gezond eten met Dr Elise (gezonde swaps)

#150 Gezond eten met Dr Elise (gezonde swaps)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#149 Chutney / Rendang / Tempura

#149 Chutney / Rendang / Tempura

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#148 Lasagne (Omakase)

#148 Lasagne (Omakase)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#147 Schiaciatta / Vissaus / Saucijzenbroodje

#147 Schiaciatta / Vissaus / Saucijzenbroodje

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#146 Fermentatie (fermenteren voor gevorderden)

#146 Fermentatie (fermenteren voor gevorderden)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#145 Speculoos / Crispy Chili Oil / Vega India

#145 Speculoos / Crispy Chili Oil / Vega India

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#144 Airfryer (kookboeken publiceren)

#144 Airfryer (kookboeken publiceren)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#143 Fika / Koekenpan / Hachis Parmentier

#143 Fika / Koekenpan / Hachis Parmentier

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#142 Focaccia (baktips)

#142 Focaccia (baktips)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer