Skip to Content
#175 Chocolade

#175 Chocolade

door Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

Lengte 0 h 51 m

Chocolade, een van de meest gegeten en meest geliefde producten ter wereld. Wij gingen een dag op cursus bij het Bakery Institute om alles over chocolade te leren. Hoe wordt het gemaakt, welke soorten zijn en wat is tempereren? We hebben onder leiding van Gerard Blaauw een dag in de keuken gestaan en geleerd hoe je met chocolade werkt en hoe je daar de lekkerste dingen van kunt maken.

In deze aflevering nemen we je mee van boon tot reep en van theorie tot praktijk. We leggen uit hoe chocolade wordt gemaakt, waarom kristallisatie zo bepalend is en welke methode je thuis het beste kunt gebruiken om te tempereren. Natuurlijk hebben we ook recepten om zelf thuis pindarotsjes, chocoladeletters en slagroomtruffels te maken.

Shownotes

Bij elke aflevering maken we uitgebreide shownotes, met informatie uit de podcast en links naar recepten. De shownotes staan op: watschaftdepodcast.com.

Word lid van de Brigade

Als lid van De Brigade krijg je een advertentievrije podcast met exclusieve content, toegang tot onze online kookclub, kortingen, winacties en steun je de podcast. Word lid via: petjeaf.com/watschaftdepodcast.

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

#177 Kerst 2025

#177 Kerst 2025

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#175 Chocolade

#175 Chocolade

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#174 Sauce Veronique,  Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

#174 Sauce Veronique, Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#173 Biefstuk

#173 Biefstuk

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#171 Nasi Goreng

#171 Nasi Goreng

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#169 Döner Kebab

#169 Döner Kebab

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#166  Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

#166 Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#165 Ovens

#165 Ovens

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#163 Bakkeljauw

#163 Bakkeljauw

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#160 Paella (Koken op open vuur)

#160 Paella (Koken op open vuur)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#159 Churros, flan & hotdog

#159 Churros, flan & hotdog

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01