Skip to Content
Podcasts
Wat Schaft de Podcast
#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest
#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

door Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

Lengte 1 h 2 m

In deze aflevering duiken we de wereld van de pâtisserie in en staat het soezendeeg centraal. Je kent het van klassieke slagroomsoesjes, éclairs of de showstopper Paris-Brest, maar achter die luchtige deegbolletjes gaat een wereld van techniek en variatie schuil. We bespreken stap voor stap hoe je perfecte soezen maakt, welke fouten je wilt vermijden en hoe je eindeloos kunt variëren met vullingen: van romige banketbakkersroom tot hartige gougères met kaas.

Annie deelt haar ervaringen met het bakken van een Paris-Brest, Jonas vergelijkt recepten en technieken, en met tips van patissier Cees Holtkamp en Maarten Langeslag van Bakkerij Fort Negen, proberen wij het zo fool-proof mogelijk uit te leggen. Als je zin hebt in een feestelijke showstopper, een borrelhapje of gewoon een schaal slagroomsoesjes bij de thee: met deze aflevering leer je alles wat je moet weten om zelf aan de bak te gaan.

Shownotes

Bij elke aflevering maken we uitgebreide shownotes, met informatie uit de podcast en links naar recepten. De shownotes staan op: watschaftdepodcast.com.

Word lid van de Brigade

Als lid van De Brigade krijg je een advertentievrije podcast met exclusieve content, toegang tot onze online kookclub, kortingen, winacties en steun je de podcast. Word lid via: petjeaf.com/watschaftdepodcast.

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

#177 Kerst 2025

#177 Kerst 2025

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#175 Chocolade

#175 Chocolade

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#174 Sauce Veronique,  Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

#174 Sauce Veronique, Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#173 Biefstuk

#173 Biefstuk

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#171 Nasi Goreng

#171 Nasi Goreng

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#169 Döner Kebab

#169 Döner Kebab

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#166  Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

#166 Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#165 Ovens

#165 Ovens

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#163 Bakkeljauw

#163 Bakkeljauw

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#160 Paella (Koken op open vuur)

#160 Paella (Koken op open vuur)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#159 Churros, flan & hotdog

#159 Churros, flan & hotdog

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01