Skip to Content
#173 Biefstuk

#173 Biefstuk

door Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

Lengte 0 h 27 m

Biefstuk: Het ultieme cafégerecht, vaak zwemmend in kruidenboter of pepersaus, maar hoe bak je de perfecte, malse biefstuk? En welke cut moet je kiezen voor maximale smaak of malsheid? Jeroen en Jonas testen vier Nederlandse biefstuk-klassiekers: Kogelbiefstuk, Biefstuk van de haas, Diamanthaas en Longhaas.

Jeroen ging langs bij de boer en slager De Lindehoff en deelt de resultaten van zijn wetenschappelijke garingstests met de Thermopen (kerntemperaturen voor medium-rare). We beantwoorden de eeuwige discussie over het rusten van vlees met een experiment en geven je de perfecte wijn-spijscombinatie. Kortom, na deze aflevering ben je een biefstuk-eindbaas!

Word lid van de Brigade

Let op: Dit is een gesloten aflevering. Je hoort een fragment. De volledige aflevering (zonder reclame) is exclusief voor leden van De Brigade! Je steunt de podcast en krijgt extra content en kortingen. Word nu lid via: www.petjesaf.com/watschaftdepodcast

Shownotes

In de uitgebreide shownotes op onze website vind je het uitgeschreven recept, foto's van de garing bij elke temperatuur, en de link naar de receptenpublicatie over kastanjes van het Low Food Lab. De shownotes staan op: watschaftdepodcast.com.

AD: Gebruik WATSCHAFT30 op vacuvin.com/nl en krijg 30% korting op je bestelling t/m 22 december 2025.

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

#177 Kerst 2025

#177 Kerst 2025

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

#176 Olijfolie oogst, boeken voor foodies en wintergerechten

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#175 Chocolade

#175 Chocolade

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#174 Sauce Veronique,  Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

#174 Sauce Veronique, Mont d’or en het luisteraarsonderzoek

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#173 Biefstuk

#173 Biefstuk

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

#172 Bircher Muesli, De Syrische Keuken en pasta Genovese

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#171 Nasi Goreng

#171 Nasi Goreng

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

#170 Italiaans Rood, Saoto en wildplukken

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#169 Döner Kebab

#169 Döner Kebab

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

#168 Croque Madame, De Vriezer en Dressing

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

#167 Soezen, Gougères, Eclairs en Paris-Brest

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#166  Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

#166 Salted Caramel, zelf kaas maken en Beef Chow Feun

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#165 Ovens

#165 Ovens

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

#164 Bahn Mi Smashed Taco’s, Bimi en hoe selecteer je restaurants

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#163 Bakkeljauw

#163 Bakkeljauw

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

#162 6 jaar Wat Schaft de Podcast

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

#161 Tomatensoep, de kunst van het bestellen en Gado Gado

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#160 Paella (Koken op open vuur)

#160 Paella (Koken op open vuur)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#159 Churros, flan & hotdog

#159 Churros, flan & hotdog

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

#158 Zeewier (Zeewierboerderij)

Jonas Nouwen & Jeroen Doucet

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01