Podcasts
Eten wat de podcast
Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar
Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

door Eten wat de podcast

Lengte 0 h 40 m

In deze aflevering van Eten wat de podcast duiken we in het indrukwekkende verhaal van Maeve, een restaurant dat slechts twee jaar na opening al een Michelinster veroverde. Gelegen aan de Kromme Nieuwe Gracht in het hart van Utrecht, wordt Maeve geleid door chef Tommy Janssen en maître Vera Voorend, wiens samenwerking een verbluffende culinaire ervaring oplevert.

De Michelingids prijst Maeve voor het meeslepende verhaal dat verteld wordt door zowel de gerechten als de service. Chef Tommy's benadering eert het lokale terroir met een focus op groenten die niet alleen lokaal zijn, maar ook centraal staan in elk gerecht, terwijl Vera's stijlvolle service het geheel complementeert. De gerechten worden gekenmerkt door hun perfecte cuissons, subtiele frisse zuren en een speels gebruik van temperaturen en texturen. Wat vindt Eten wat de podcast hiervan? In deze special geven we uitgebreid onze mening.

Ger en Jelle reflecteren ten slotte ook op hun ervaringen met de 24H Chefs evenementen, waar ze leerden van de beste chefs van Nederland. Wat hebben ze geleerd van deze culinaire marathons en hoe beïnvloeden deze hun blik op Maeve?

Besproken horeca:

Maeve - Kromme Nieuwe Gracht 18, Utrecht

Steun ons en blijf op de hoogte van de meest interessante culinaire verhalen door Vriend van de Show te worden via https://vriendvandeshow.nl/etenwatdepodcast.

Meningen, liefdesverklaringen of gewoon leuke plaatjes? Bekijk ons instagramaccount. 

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer