Podcasts
Eten wat de podcast
Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)
Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

door Eten wat de podcast

Lengte 0 h 35 m

Eten wat de podcast - Champagnespecial met Julian Cleton

In deze sprankelende aflevering van Eten wat de podcast duiken Ger en Jelle in de wereld van mousserende wijnen, met speciale gast Julian Cleton, eigenaar van De Vinotheek en VinVin. Live vanuit de wijnwinkel in Utrecht worden vijf bubbels geproefd en beoordeeld. Deze aflevering helpt je niet alleen om een keuze te maken voor Oud en Nieuw, maar leert je ook over de verschillen tussen cava, crémant en champagne.

Het drietal bespreekt hoe je mousserende wijnen kiest, proeft en zelfs opent (inclusief sabreren!). Leerzaam en feestelijk, deze aflevering zorgt ervoor dat je de perfecte fles bubbels hebt voor de feestdagen. En je komt erachter dat Jelle onvermoede sabreertalent heeft.

De geproefde bubbels: Brut Reserva Flama D’Or Imperial Cava – Fris, limoen en zachte appeltonen. Gekneusde appels. Perfect als aperitief. Crémant de Loire – Droger en met meer diepgang, een allround wijn voor elke gelegenheid. Champagne Copinet Blanc de Blancs – Elegant en krachtig, ideaal bij oesters. Champagne Copinet Caractère Rosé – Fruitig, feestelijk en expressief, met tonen van bosaardbei en rozenbottel. Champagne H. Blin – Rijk en rijp, een stevige wijn voor bij het hoofdgerecht.

Meer weten?

Bezoek onze website etenwatdepodcast.com voor extra informatie. Word ook lid van onze podcast via vriendvandeshow.nl/etenwatdepodcast en mis niets! Deze special werd namelijk afgesloten met een gratis exclusieve proeverij voor onze vrienden van de show. Houd ons Instagram-account in de gaten voor een verslag: instagram.com/etenwatdepodcast. Zeker doen!

 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen in deze podcast

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

9IJS vs. Can’s Buns – wat eet je liever in Utrecht?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

De mini-mini-mini Ramen-special: Takumi en Utrecht Ramen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Twee uitersten in Utrecht: De Apotheek & Indonesia Asli

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Aankondiging: Italiaanse proeverij – exclusief voor vrienden van de show! 🇮🇹

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Mediterraans Utrecht: restobar Vivid en livemuziek bij Paloma!

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Een culinair avontuur in... De Bilt (ja, dat kan!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Nu al het beste restaurant van 2025? (+ Longhorn Bar & Grill!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Wat mist Utrecht op eetgebied? En wat verdienen we met onze podcast?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Daar worden we best vrolijk van: Nikos & vegan snackbar Last Vegas

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Is bistro Rooie Nel een special waard?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Themarestaurants Meat & More en Oh Crepe getest

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Champagne-special: dit moet je drinken tijdens de feestdagen! (met De Vinotheek)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Heimat: is dit hét restaurant van 2024?

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Fine dining vs Turkse pizza: Pand 33 & Bakkerij Funda

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Kennismaken met de Afrikaanse keuken via Lageto en Ebony AfroKitchen

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Een robotober of zwembadglijbaan? Selamat Makan en Warmoes

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Mr. Jack’s verdiende een special. Vonden wij.

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Buren: Restaurant De Klub & WOK! Asian Streetfood (100e aflevering!)

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Typisch Randstedelijk? Rabarber en NAR Café der Kunsten

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Restaurant Maeve: van nieuwkomer tot Michelinster in twee jaar

Eten wat de podcast

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer