Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07
door Jeannine Sok
Lengte 0 h 37 m
Samenvatting: Druk, drukker, drukst – en dan gaat het mis Een zonnige middag, een vol terras en een serveerster die nét te laat bij een ongeduldige gast aankomt. Een reservering die in het systeem staat, maar nergens te vinden is. Of die ene gast die aan het verkeerde tafeltje plaatsneemt en het hele schema in de war gooit. Klinkt bekend? In deze aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Amber Lammertse, Meike van Ravenstein en Anne-Linde van Rijckevorsel over de dagelijkse realiteit in de horeca. Hoe ga je om met onverwachte situaties? Hoe houd je je team scherp zonder dat de sfeer onder druk komt te staan? Snel schakelen of gestructureerd werken? Soms lijkt het alsof er maar twee opties zijn: rennen en vliegen óf alles strak organiseren. Maar de werkelijkheid ligt ergens in het midden. De gasten bespreken hoe je als ondernemer balans vindt tussen improviseren en plannen. Wat doe je als een reservering misloopt? Of als een gast met een grote mond je personeel uitdaagt? De sleutel: eigenaarschap in je team Een goed draaiende zaak staat of valt met de mensen die er werken. Hoe zorg je ervoor dat je team zich verantwoordelijk voelt en niet alleen ‘opdrachten uitvoert’? Amber, Meike en Anne-Linde delen praktische tips om medewerkers meer eigenaarschap te geven, zodat ze zelf beslissingen durven nemen als de druk toeneemt.