Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04
Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 30 m

🎙️ In deze aflevering van De Stamtafel: Eva Koks over gastvrijheid in het (praktijk)onderwijs

In deze nieuwe aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Eva Koks, opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen in Tilburg – een school die bekendstaat om haar sterke focus op praktijkgericht leren binnen de hospitalitysector.

Eva deelt hoe zij samen met haar collega’s studenten niet alleen vakkennis, maar ook échte gastvrijheid bijbrengt. Want hoe leer je jonge mensen om met aandacht en oprechte interesse gasten te benaderen? En hoe geef je als docent het juiste voorbeeld, elke dag opnieuw?

Gastvrijheid begint met het goede voorbeeld

Een belangrijk thema in dit gesprek is de kracht van voorbeeldgedrag: niet alleen vertellen wat goed gastheerschap is, maar het ook laten zíen – als docent, begeleider én team. Eva vertelt hoe je een veilige leeromgeving creëert waarin studenten durven groeien, fouten mogen maken én zich verantwoordelijk voelen voor de beleving van hun gast.

Ze benoemt ook het belang van reflectie, feedback en vertrouwen: “Je kunt pas leren als je je veilig voelt.” Dat geldt voor studenten, maar net zo goed voor collega’s onderling.

Onderwijs dat gastvrijheid ademt

Deze aflevering laat zien hoe gastvrijheid niet alleen in de horeca moet leven, maar ook in het onderwijs. Hoe je jonge mensen voorbereidt op een vak waar mensenwerk centraal staat – met oog voor detail, empathie en samenwerking.

Voor wie werkzaam is in de horeca, het onderwijs of op het snijvlak daarvan, biedt dit gesprek waardevolle inzichten in hoe je gastvrijheid echt kunt verankeren in cultuur, curriculum en teamdynamiek.

Gastvrijheidstraining door Gastologie

Werk jij met een team in de horeca of hospitality? En wil je dat medewerkers niet alleen vriendelijk zijn, maar écht gastvrij en betrokken? Kijk op www.gastologie.nl voor trainingen en workshops die gastvrijheid tot leven brengen op de werkvloer.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij De Rooi Pannen in Tilburg, waar de toekomst van hospitality elke dag wordt vormgegeven.

🎧 De podcastproductie en fotografie zijn verzorgd door Wouter Loeve – bekijk zijn werk op www.nicepictures.nl.

🎧 Beluister deze aflevering nu en ontdek hoe je gastvrijheid kunt doorgeven aan de volgende generatie.

Afleveringen in deze podcast

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Daan en Wouter over Gastvrijheid van Binnenuit: Hoe Medewerkers de Sleutel Zijn | S05E06

Daan en Wouter over Gastvrijheid van Binnenuit: Hoe Medewerkers de Sleutel Zijn | S05E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Jos Burgers over Echte Gastvrijheid: Wees Meer Geïnteresseerd dan Interessant | S15E05

Jos Burgers over Echte Gastvrijheid: Wees Meer Geïnteresseerd dan Interessant | S15E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Stijn en Jordy van "Ober! Ober!" brengen een nieuw boek uit: Gastvrij! | S15E04

Stijn en Jordy van "Ober! Ober!" brengen een nieuw boek uit: Gastvrij! | S15E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De kunst van gastvrijheid en wijn: proeven, beleven en verbinden | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E04

De kunst van gastvrijheid en wijn: proeven, beleven en verbinden | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Wetenschap van Gastvrijheid en het Toenemende Belang van de Menselijke Factor in Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E03

De Wetenschap van Gastvrijheid en het Toenemende Belang van de Menselijke Factor in Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Water en Brood naar Sommelier: Op de werkvloer bij Joann | S15E02

Van Water en Brood naar Sommelier: Op de werkvloer bij Joann | S15E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Passie, Perfectie en een Michelinster: Het Verhaal van Restaurant Joann | S15E01

Passie, Perfectie en een Michelinster: Het Verhaal van Restaurant Joann | S15E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Ingrid van der Veen neemt ons mee van Concept tot Karakter: Hoe Interieurdesign Horeca Succesvol Maakt | S14E10

Ingrid van der Veen neemt ons mee van Concept tot Karakter: Hoe Interieurdesign Horeca Succesvol Maakt | S14E10

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer