Series
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid

De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid

door Jeannine Sok

In podcastserie ‘De Stamtafel’ praat Jeannine Sok vanuit Brasserie MANNA in Nijmegen met bekende en onbekende gasten uit de horeca over gastvrijheid. Kennis delen staat voorop. Tijdens ongedwongen gesprekken komen onderwerpen aan de orde zoals: tips voor (nog) beter communiceren, gasten leren ‘lezen' en ontdekken hoe je hun gedrag kan voorspellen en beïnvloeden. Over Jeannine Sok Jeannine ontwikkelde ‘gastologie’, de psychologie van de gast, tot ambacht. Ze groeide op in de horeca en schreef verschillende boeken, glossy’s en columns over gastvrijheid.

Afleveringen

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Samenvatting:

Druk, drukker, drukst – en dan gaat het mis

Een zonnige middag, een vol terras en een serveerster die nét te laat bij een ongeduldige gast aankomt. Een reservering die in het systeem staat, maar nergens te vinden is. Of die ene gast die aan het verkeerde tafeltje plaatsneemt en het hele schema in de war gooit. Klinkt bekend?

In deze aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Amber Lammertse, Meike van Ravenstein en Anne-Linde van Rijckevorsel over de dagelijkse realiteit in de horeca. Hoe ga je om met onverwachte situaties? Hoe houd je je team scherp zonder dat de sfeer onder druk komt te staan?

Snel schakelen of gestructureerd werken?

Soms lijkt het alsof er maar twee opties zijn: rennen en vliegen óf alles strak organiseren. Maar de werkelijkheid ligt ergens in het midden. De gasten bespreken hoe je als ondernemer balans vindt tussen improviseren en plannen. Wat doe je als een reservering misloopt? Of als een gast met een grote mond je personeel uitdaagt?

De sleutel: eigenaarschap in je team

Een goed draaiende zaak staat of valt met de mensen die er werken. Hoe zorg je ervoor dat je team zich verantwoordelijk voelt en niet alleen ‘opdrachten uitvoert’? Amber, Meike en Anne-Linde delen praktische tips om medewerkers meer eigenaarschap te geven, zodat ze zelf beslissingen durven nemen als de druk toeneemt.

6 juni 2025


Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

In deze aflevering van De Stamtafel spreekt Jeannine Sok met Philip Mertens, docent op De Rooi Pannen in Tilburg. Philip vertelt hoe hij als mens en professional kijkt naar gastvrijheid in het onderwijs.

Onderwijs is mensenwerk

“Ik ben een mensenmens,” zegt Philip. En dat merk je. Voor hem draait onderwijs niet alleen om kennisoverdracht, maar vooral om relatie. Als docent wil hij een veilige sfeer creëren waarin studenten durven te groeien. Hij benoemt het belang van luisteren, duidelijke communicatie en je verplaatsen in de ander.

Rust, regelmaat en respect

Philip gelooft in voorspelbaarheid, heldere verwachtingen en vooral: wederzijds respect. Dat begint bij kleine dingen – zoals hoe je iemand aanspreekt of hoe je een gesprek voert. Ook als iets schuurt, blijft hij rustig en uitnodigend. “Wat wil jij dan? Wat heb jij nodig?” – die vragen staan centraal in zijn benadering.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij De Rooi Pannen in Tilburg – een onderwijsinstelling waar gastvrijheid en ontwikkeling hand in hand gaan.

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠www.nicepictures.nl⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠www.gastologie.nl⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

30 mei 2025


Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Deze podcast is ook beschikbaar als Talkshow, neem een kijkje op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuT0QQ7sQ9V2eWoCsXC7MVg

In deze aflevering vanDe Stamtafel schuiven drie gasten aan om te praten over gastvrijheid en werken in de horeca en groothandel.

Hoe motiveer je de jonge generatie? Wat maakt een werkplek aantrekkelijk? En hoe zorg je voor een hecht team?

Jeannine Sok spreekt met horeca- en groothandelmedewerkers van VHC ActiFood over communicatie, verantwoordelijkheid en het belang van een goed team. Een inspirerend gesprek over werkplezier, motivatie en de toekomst van gastvrijheid!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan VHC ActiFood voor de gastvrijheid⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.actifood.nl⁠⁠⁠⁠⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠

23 mei 2025


“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

In deze inspirerende aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Pepijn Boer, expert op het gebied van verbindend leiderschap en spreker over thema’s als veiligheid, autonomie en verantwoordelijkheid. Pepijn neemt ons mee in zijn persoonlijke reis én professionele visie, waarbij hij het belang van echte verbinding binnen organisaties krachtig onderstreept.

Verbinding als basis voor verandering

Centraal in het gesprek staat het idee dat échte verandering in organisaties pas mogelijk is wanneer er ruimte is voor dialoog, eigenaarschap en vertrouwen. Pepijn legt uit hoe je als leider niet de controle, maar juist de veiligheid moet vergroten, zodat mensen zichzelf durven zijn. Hij pleit voor een cultuur waarin fouten maken mag en mensen zich gehoord voelen – als fundament voor groei, betrokkenheid en innovatie.

Van moeten naar willen

Een krachtig punt dat Pepijn maakt, is het verschil tussen moeten en willen. Hij benadrukt dat gedragsverandering duurzaam is wanneer het van binnenuit komt. In plaats van sturen op regels en structuren, stelt hij dat leiders beter kunnen werken aan de onderstroom – de overtuigingen, gevoelens en behoeften die gedrag écht sturen. Dat vraagt moed, maar levert volgens hem veel meer op: intrinsieke motivatie, eigenaarschap en een diepere betrokkenheid.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij De Rooi Pannen in Tilburg – een onderwijsinstelling waar gastvrijheid en ontwikkeling hand in hand gaan.

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op www.nicepictures.nl.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op www.gastologie.nl – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

16 mei 2025


Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

🎙️ In deze aflevering van De Stamtafel: Eva Koks over gastvrijheid in het (praktijk)onderwijs

In deze nieuwe aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Eva Koks, opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen in Tilburg – een school die bekendstaat om haar sterke focus op praktijkgericht leren binnen de hospitalitysector.

Eva deelt hoe zij samen met haar collega’s studenten niet alleen vakkennis, maar ook échte gastvrijheid bijbrengt. Want hoe leer je jonge mensen om met aandacht en oprechte interesse gasten te benaderen? En hoe geef je als docent het juiste voorbeeld, elke dag opnieuw?

Gastvrijheid begint met het goede voorbeeld

Een belangrijk thema in dit gesprek is de kracht van voorbeeldgedrag: niet alleen vertellen wat goed gastheerschap is, maar het ook laten zíen – als docent, begeleider én team. Eva vertelt hoe je een veilige leeromgeving creëert waarin studenten durven groeien, fouten mogen maken én zich verantwoordelijk voelen voor de beleving van hun gast.

Ze benoemt ook het belang van reflectie, feedback en vertrouwen: “Je kunt pas leren als je je veilig voelt.” Dat geldt voor studenten, maar net zo goed voor collega’s onderling.

Onderwijs dat gastvrijheid ademt

Deze aflevering laat zien hoe gastvrijheid niet alleen in de horeca moet leven, maar ook in het onderwijs. Hoe je jonge mensen voorbereidt op een vak waar mensenwerk centraal staat – met oog voor detail, empathie en samenwerking.

Voor wie werkzaam is in de horeca, het onderwijs of op het snijvlak daarvan, biedt dit gesprek waardevolle inzichten in hoe je gastvrijheid echt kunt verankeren in cultuur, curriculum en teamdynamiek.

Gastvrijheidstraining door Gastologie

Werk jij met een team in de horeca of hospitality? En wil je dat medewerkers niet alleen vriendelijk zijn, maar écht gastvrij en betrokken? Kijk op www.gastologie.nl voor trainingen en workshops die gastvrijheid tot leven brengen op de werkvloer.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij De Rooi Pannen in Tilburg, waar de toekomst van hospitality elke dag wordt vormgegeven.

🎧 De podcastproductie en fotografie zijn verzorgd door Wouter Loeve – bekijk zijn werk op www.nicepictures.nl.

🎧 Beluister deze aflevering nu en ontdek hoe je gastvrijheid kunt doorgeven aan de volgende generatie.

9 mei 2025


Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

In deze smakelijke aflevering van De Stamtafel geniet Jeannine Sok samen met Bas van Hest van een bijzondere kaasproeverij.

Ook in de schijnwerpers: de zelf ontwikkelde Ratafia Champagne, ontwikkeld door Bas, in samenwerking met Vranken Pommerie, speciaal om perfect te combineren met verschillende kazen.

Lotte Bloem schuift aan om haar culinaire inzichten en ervaringen te delen, en oké, ook wat kazen mee te proeven.

Een inspirerend gesprek vol passie voor smaak, vakmanschap en verrassende combinaties die je niet wilt missen!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan ⁠⁠⁠Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite⁠⁠⁠ in St. Oedenrode voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

2 mei 2025


Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

In deze aflevering van De Stamtafel spreekt Jeannine Sok met Anne van de Wiel, een ervaren professional, en Charlotte Bergen, een enthousiaste leerling in de horeca.

Samen bespreken ze hoe je met een combinatie van ervaring en frisse perspectieven kunt groeien in gastvrijheid.

Met praktische tips en persoonlijke verhalen laten ze zien hoe samenwerking en leren van elkaar leiden tot succes.

Een inspirerend gesprek voor iedereen die wil blijven ontwikkelen.

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan ⁠⁠⁠Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite⁠⁠⁠ in St. Oedenrode voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

25 april 2025


Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

In deze aflevering van De Stamtafel neemt Leon Aben je mee in zijn wereld van gastvrijheid, goede wijn en onvergetelijke eerste avonden in de horeca.

Samen met Jeannine Sok praat hij over spannende openingsdagen, favoriete wijnen en hoe je als ondernemer gasten een unieke beleving biedt.

Een gezellige, inspirerende aflevering vol verhalen en praktische tips!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan ⁠⁠Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite⁠⁠ in St. Oedenrode voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

18 april 2025


Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

In deze aflevering van De Stamtafel gaat Jeannine Sok in gesprek met Daan van der Pasch, eigenaresse van Wijnzinnig!

Ze vertelt hoe gastvrijheid en wijn perfect samengaan en waarom de juiste sfeer net zo belangrijk is als een goed glas.

Daan deelt haar passie voor wijn en legt uit hoe kleine, persoonlijke gebaren een groot verschil maken in de beleving van gasten. Want net als bij een mooie wijn draait echte gastvrijheid om aandacht, liefde en de juiste balans. Een sprankelend gesprek over hoe je met de juiste mindset van een bezoek een beleving maakt!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite in St. Oedenrode voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

11 april 2025


Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

In deze aflevering van De Stamtafel gaat Jeannine Sok in gesprek met Lotte Bloem en Casimir Evens van Odille én sinds kort ook Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite over de impact van gastvrijheid in de retail en hotellerie.

Ze bespreken hoe kleine details een groot verschil maken in de beleving van zowel gasten als medewerkers. Een bijzonder voorbeeld hiervan zijn de speciale werkschoenen die ze hebben ontworpen voor hun team – een combinatie van stijl, comfort en functionaliteit.

Door medewerkers de juiste ondersteuning te bieden, verbeteren niet alleen hun werkplezier en houding, maar ook de energie die ze uitstralen naar gasten.

Een inspirerend gesprek over hoe gastvrijheid verder gaat dan een glimlach en ook zit in de zorg voor de mensen die het dagelijks uitdragen!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan ⁠Petite 'Bisrot à Vin & EnSuite⁠ in St. Oedenrode voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

4 april 2025


Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

In deze speciale aflevering van De Stamtafel, opgenomen tijdens de boeklancering van Studio Gastvrij, gaat Jeannine Sok in gesprek met Eva Gerritse, teamleider hospitality bij GGZ Emergis, en de docenten horeca en hospitality Joost Beekman en Tanja Spuesens van Scalda in Middelburg.

Ze bespreken hoe gastvrijheid in verschillende sectoren – van de zorg tot het onderwijs en de horeca – een cruciale rol speelt. Eva vertelt hoe een warme, persoonlijke benadering bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten in de GGZ. Joost en Tanja delen hun passie voor het vak en hoe zij de nieuwe generatie inspireren om gastvrijheid écht te omarmen.

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

28 maart 2025


Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok twee bijzondere gasten: Roos Veldhuyzen, Learning & Development Coördinator bij de ICER Groep, en Kevin van Iersel, vestigingsmanager van de Zeelandhallen. Z

e bespreken hoe gastvrijheid verder gaat dan enkel een glimlach – het draait om inleving, eerlijk advies en aandacht voor detail.

Roos legt uit hoe opticiens en audiciens niet alleen goed moeten adviseren, maar ook een vertrouwde en gastvrije omgeving moeten creëren.

Kevin deelt hoe hij, ondanks een flexibele schil aan medewerkers, een constante gastvrijheidsbeleving weet te waarborgen bij evenementen.

Beide gasten benadrukken dat een sterke onboarding en training essentieel zijn om gastvrijheid te verankeren in een organisatie.

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

22 maart 2025


Daan en Wouter over Gastvrijheid van Binnenuit: Hoe Medewerkers de Sleutel Zijn | S05E06

In deze aflevering van De Stamtafel gaat Jeannine Sok in gesprek met Daan van Veen en Wouter van Weert over de essentie van gastvrijheid, niet alleen naar klanten, maar ook binnen organisaties zelf. Daan, mede-eigenaar van Lokaal.nl, deelt hoe zijn cateringbedrijf gastvrijheid en duurzaamheid combineert door te werken met lokale producten en sterke relaties met leveranciers. Wouter, presentator en marketeer, belicht de parallellen tussen presenteren en gastvrijheid en hoe je door de juiste energie en betrokkenheid een warme sfeer creëert. Een belangrijk inzicht: echte gastvrijheid begint bij hoe je met je eigen medewerkers omgaat. Want als je hen niet met warmte en respect behandelt, hoe kun je dan verwachten dat zij dat wel naar gasten doen?

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

14 maart 2025


Jos Burgers over Echte Gastvrijheid: Wees Meer Geïnteresseerd dan Interessant | S15E05

In deze boeiende aflevering van De Stamtafel gaat host Jeannine Sok in gesprek met Jos Burgers, een gerenommeerde expert op het gebied van klantgerichtheid en gastvrijheid. Jos, bekend om zijn inspirerende presentaties en bestsellers zoals 'Klanten zijn eigenlijk nét mensen!' en 'Hondenbrokken' , deelt zijn diepgaande inzichten over hoe subtiele nuances een significante impact kunnen hebben binnen de horeca.

Automatisering en gastvrijheid in de horeca

Een centraal thema in het gesprek is het delicate evenwicht tussen automatisering en gastvrijheid. Jos benadrukt dat hoewel efficiëntie cruciaal is, dit nooit mag leiden tot een vermindering van het thuisgevoel voor de gast. Hij stelt dat echte gastvrijheid voortkomt uit oprechte interesse in de ander, in plaats van zelf de aandacht te willen trekken. Dit principe, samengevat in zijn motto "Wees meer geïnteresseerd dan interessant", onderstreept het belang van empathie en aandacht in klantrelaties.

Daarnaast bespreekt Jos hoe kleine, attente gebaren en aandacht voor detail kunnen bijdragen aan een onvergetelijke gastervaring. Deze benadering sluit aan bij de filosofie dat gastvrijheid niet alleen een vaardigheid is, maar een mindset die in alle lagen van een organisatie geïntegreerd moet worden.

Gastvrijheidstraining Gastologie

Voor luisteraars die hun begrip van gastvrijheid willen verdiepen of overwegen hun horecateam een gespecialiseerde gastvrijheidstraining aan te bieden, biedt Gastologie diverse mogelijkheden. Bezoek ⁠www.gastologie.nl⁠ voor meer informatie over trainingen en workshops die gericht zijn op het verhogen van klanttevredenheid en het creëren van memorabele gastervaringen.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen in het sfeervolle Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam, een locatie die zelf bekendstaat om zijn warme en uitnodigende ambiance.

De fotografie en podcastproductie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠www.nicepictures.nl⁠.

Luister naar deze inspirerende aflevering en ontdek hoe oprechte interesse en aandacht voor detail het verschil kunnen maken in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

7 maart 2025


Stijn en Jordy van "Ober! Ober!" brengen een nieuw boek uit: Gastvrij! | S15E04

In deze aflevering praat Jeannine Sok met Stijn en Jordy over gastvrijheid in de breedste zin. Ze delen verhalen uit hun nieuwe boek, Gastvrij!, waarin ze laten zien hoe je van klanten échte gasten maakt – in de horeca, maar ook in retail, zorg en zelfs bij elektriciens.

Van een verloren knuffel in Burgers' Zoo tot topservice in hun favoriete restaurants: gastvrijheid zit in kleine, verrassende gebaren. Hun boodschap? Gastvrijheid is een mindset die iedereen kan leren!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam voor de gastvrijheid!

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

28 februari 2025


De kunst van gastvrijheid en wijn: proeven, beleven en verbinden | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E04

Deze podcast is ook beschikbaar als Talkshow, neem een kijkje op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuT0QQ7sQ9V2eWoCsXC7MVg

In deze aflevering vanDe Stamtafel schuiven Astrid Joosten en Marco Scheffer aan om te praten over hun gedeelde passie: wijn en gastvrijheid. Van het belang van een goed glas op het juiste moment tot het creëren van een onvergetelijke gastervaring—ze delen inspirerende inzichten en persoonlijke verhalen.

 Hoe leer je jongeren wijn waarderen? Wat maakt een horecagelegenheid écht gastvrij? En hoe beïnvloeden geuren en smaken onze beleving? Een smakelijke en leerzame aflevering vol verrassende inzichten en anekdotes! 🍷✨

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan VHC ActiFood voor de gastvrijheid⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.actifood.nl⁠⁠⁠⁠⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠

21 februari 2025


De Wetenschap van Gastvrijheid en het Toenemende Belang van de Menselijke Factor in Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event | S15E03

Deze podcast is ook beschikbaar als Talkshow, neem een kijkje op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuT0QQ7sQ9V2eWoCsXC7MVg

In deze aflevering vanDe Stamtafel schuiven Geesje Duursma en Hans Steenbergen aan om te praten over het belang van gastvrijheid als vak én wetenschap.

Geesje deelt haar inzichten uit haar promotieonderzoek, waarin ze bewijst dat gastvrijheid een complex en ondergewaardeerd vakgebied is.

Samen met Hans bespreekt ze hoe gastvrijheid niet alleen draait om service, maar ook een essentiële rol speelt in verbinding, inclusie en de maatschappij.

Wat kunnen bedrijven, horeca en zelfs de wetenschap leren van gastvrijheid? En waarom loont investeren in gastvrijheid altijd? Luister mee en ontdek het!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan VHC ActiFood voor de gastvrijheid⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.actifood.nl⁠⁠⁠⁠⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠

14 februari 2025


Van Water en Brood naar Sommelier: Op de werkvloer bij Joann | S15E02

FemkeGröniger en René Dommerholt, sleutelspelers van restaurant Joann in Enschede, vertellen over hun passie voor het vak.

Van de kunst van een warm welkom tot het creëren van unieke belevingen voor iedere gast. Ontdek hoe zij dagelijks werken aan perfectie, nieuwe trends ontdekken en het team inspireren. Een must-listen voor iedereen die gastvrijheid naar een hoger niveau wil tillen!

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Restaurant Joann voor de gastvrijheid ⁠www.restaurantjoann.nl ⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

7 februari 2025


Passie, Perfectie en een Michelinster: Het Verhaal van Restaurant Joann | S15E01

In deze aflevering van De Stamtafel zitten we aan tafel met Mandy en Emiel Kwekkeboom, eigenaren van het bekroonde restaurant Joann in Enschede. Ze delen hun inspirerende reis van hun eerste ontmoeting in de keuken tot het behalen van een Michelinster. Ontdek hoe hun unieke aanpak van gastvrijheid, aandacht voor detail en liefde voor het vak niet alleen hun gasten, maar ook hun team motiveert. Een inspirerend verhaal over hoe je met ambitie en samenwerken dromen kan realiseren.

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Restaurant Joann voor de gastvrijheid ⁠www.restaurantjoann.nl ⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

31 januari 2025


Ingrid van der Veen neemt ons mee van Concept tot Karakter: Hoe Interieurdesign Horeca Succesvol Maakt | S14E10

In deze aflevering van De Stamtafel spreken we met interieurdesigner Ingrid van der Veen. Ingrid creëert unieke concepten om horecalocaties aantrekkelijker en succesvoller te maken. Met inspirerende voorbeelden en praktische tips laat ze zien hoe onderscheidend design gastvrijheid naar een hoger niveau tilt.

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Restaurant Joann voor de gastvrijheid ⁠www.restaurantjoann.nl ⁠

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

24 januari 2025


Horeca Vakbeurs Hardenberg - Lieke Muller, Jarco Barten, Stephan Nijst en Emiel Kwekkeboom aan de Stamtafel bij Restaurant Joann | S14E09

In deze aflevering van De Stamtafel spreekt Jeannine Sok met Lieke Muller, marketeer bij Horeca Vakbeurs Hardenberg, Jarko Barten en Stephan Nijst van Bertens Media en Emiel Kwekkeboom van Restaurant Joann.

Horeca Vakbeurs opent op 27 januari de deuren voor de 2eeditie. In deze podcast vertelt Lieke meer over het programma tijdens de beurs, vertellen Jarko en Stephan waarom ze zo enthousiast zijn over deze nieuwe beurs en vertelt Emiel over zijn rol tijdens de beurs.

Horeca Vakbeurs is te bezoeken door horecaprofessionals op 27, 28 en 29 januari in Evenementenhal Hardenberg. Tickets zijn te bestellen via:https://register.visitcloud.com/survey/3aqqwxkg1rtf8?actioncode=MP1156

Wil je alles weten over gastvrijheid in de horeca, of wil je jouw horecateam een gastvrijheidstraining aanbieden? Ga dan naar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Met dank aan Restaurant Joann voor de gastvrijheid www.restaurantjoann.nl

Fotografie en podcastproductie door Wouter Loeve -⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠⁠⁠

17 januari 2025