Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04
Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 31 m

Een familiehotel met historie

Hotel Ten Cate bestaat al ruim 70 jaar en wordt inmiddels gerund door de vierde generatie: Niels ten Cate. Samen met Mick Mostert, die terugkeerde na zijn eigen restaurantavontuur in Groningen, geeft hij nieuw elan aan het hotel-restaurant in Emmen.

Gastvrijheid zit in de details

Gastvrijheid betekent voor Niels en Mick vooral opletten en vooruitdenken. Zoals Mick zegt: “Als ik hoor dat een gast liever ketchup wil, zet ik het bakje alvast op tafel zonder dat ze het hoeven te vragen.” Het zijn die kleine gebaren die een groot verschil maken in beleving.

Gezelligheid als merk

Bij Ten Cate wordt elke gast verwelkomd met “gezellig dat je er bent”. Dat ene woord – gezelligheid – loopt als een rode draad door hun aanpak. Of het nu gaat om een uitgebreid diner, een cocktail aan de bar of een overnachting: de sfeer moet voelen als thuiskomen.

Ervaring en vernieuwing

Mick bracht zijn ervaring uit de fine dining-wereld mee terug naar Emmen. Waar hij in zijn restaurant menu’s tot wel twaalf gangen serveerde, past hij nu zijn creativiteit toe bij Ten Cate. Samen zorgen ze voor balans tussen traditie en innovatie, met oog voor zowel jong talent als ervaren rotten in het vak.

Teamwork en waardering

Met ruim 65 medewerkers draait het hotel op teamwork. Iedereen draagt bij aan de gastbeleving – van housekeeping tot keuken. Daarom wordt ook de fooi gedeeld met het hele team. “De gast zorgt ervoor dat wij dit werk kunnen doen, dus iedereen die eraan bijdraagt verdient waardering,” benadrukt Niels.

Studenten als mystery guests

Het hotel werd bekroond met het Gezelligheidskeurmerk. Bijzonder is dat studenten meewerkten aan de mystery visits. Hun frisse blik gaf verrassende inzichten en bevestigde dat Hotel Ten Cate de warme en gastvrije sfeer weet over te brengen, ook bij een jong publiek.

Een warme afsluiting

De aflevering zit vol anekdotes – van Rosé met ijs tot flamboyante gastvrijheid – maar draait uiteindelijk om één boodschap: echte gastvrijheid gaat over aandacht, details en het creëren van een thuisgevoel.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij familiebedrijf Cafe Restaurant Hofsteenge https://hofsteengegrolloo.nl/

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01