Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01
Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 32 m

Samenvatting:

Proeven begint met een goed verhaal

In deze zonnige aflevering van De Stamtafel schuift Jeannine Sok aan bij drie Limburgse smaakmakers: Anneline Doelen van restaurant Mes Amis, wijnmaker Ruud Verstegen en gastvrijheidsexpert Pierre Haenen. Op locatie bij Sjmaak in Geleen praten ze over de kracht van lokale producten, de groei van de Limburgse wijnbouw en wat échte gastvrijheid betekent.

Van supermarkt naar wijngaard

Ruud deelt zijn bijzondere reis van de supermarktwereld naar zijn eigen wijngaard, waar hij met passie werkt aan mousserende wijnen. In samenwerking met Anneline ontwikkelde hij het exclusieve “Fonkeltje Vriendschap” – een frisse Riesling met een verhaal. Anneline vertelt hoe ze zich ontwikkelde van sommelier tot ambassadeur van Limburgse wijn, en waarom ze resoluut koos voor een wijnkaart met alleen wijnen van eigen bodem.

Beleving als troefkaart

Een tafel vol internationale wijnen? Niet bij Mes Amis. Anneline gelooft in de kracht van het lokale verhaal: “Waarom iets van ver halen als het ook dichtbij kan?” Met initiatieven zoals een pop-uprestaurant in de wijngaard weet ze gasten te verrassen en onder te dompelen in een Limburgse totaalbeleving – inclusief rondleiding, wijnproeverij én fine dining.

Gastvrijheid is geen trucje

Pierre Haenen blikt terug op zijn carrière in luxe hotels en vertelt over zijn nieuwe uitdaging als hoteldirecteur. Hij benadrukt het belang van oprechte aandacht: “Kennis is belangrijk, maar nog belangrijker is aanvoelen waar je gast behoefte aan heeft. Soms wil iemand gewoon een rustig glas wijn – geen college van 10 minuten.”

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar www.sjmaak.nl.

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer