Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06
Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 32 m

Ambacht, smaak en streekproducten

In deze aflevering van De Stamtafel gaat Jeannine Sok in gesprek met Claudia Bisschops, eigenaar van wijndomein en distilleerderij De Bisschopshoeve en het merk Ingendael. Vanuit haar locatie in Zuid-Limburg maakt Claudia distillaten, likeuren en wijnen die niet alleen lokaal zijn, maar ook een verhaal dragen. “Het echte product is minder zoet – en veel beter voor je,” zegt ze.

Distilleren met aandacht

Claudia neemt de luisteraar mee in haar ambachtelijke proces: van het distilleren met zonne-energie tot het selecteren van lokale ingrediënten. Haar werkdag is een mix van technische precisie, geur, smaak en veiligheid. “Je moet erbij blijven, ruiken, proeven, en weten wanneer het goed is.”

Een team met specialisten

In de conceptstore in Valkenburg werkt Claudia met een klein, deskundig team. Elke maand proeven ze samen nieuwe producten en delen verhalen van makers, zodat ze klanten kunnen informeren én inspireren. “Je moet het verhaal kennen achter wat je verkoopt.”

Herwaardering van vergeten smaken

Naast moderne producten ontwikkelt Claudia ook klassiekers opnieuw. Zo maakt ze een kruidenbitter geïnspireerd op 19e-eeuwse tradities (ELS), een Limburgse jeneverlijn, en private label-producten op maat. Alles met nadruk op natuurlijke ingrediënten en lokale herkomst.

“Make ELS great again”

Met een knipoog vertelt Claudia over haar missie om de vergeten Zuid-Limburgse kruidenbitter ELS nieuw leven in te blazen. Elk jaar ontwikkelt ze een limited edition, gekoppeld aan een persoonlijke of historische betekenis, zoals gesneuvelde bevrijdingssoldaten. “Zo krijgt smaak ook een ziel.”

Gastvrijheid en aandacht

Claudia sluit af met haar visie op gastvrijheid: het begint bij aandacht voor detail en respect voor het product én de klant. En dat sluit naadloos aan bij wat De Stamtafel wil laten horen: hoe vakmanschap, verbinding en oprechte interesse de basis vormen voor gastvrijheid.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠⁠www.sjmaak.nl.⁠⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01