Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02
Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 35 m

Een warm welkom op een regenachtige ochtend

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok twee bijzondere gasten: Maloe Janssen, ondernemer en eigenaar van het Blotevoetenpark in Brunssum, en Bert Salden, horecajournalist en oprichter van het tijdschrift Gastvrij Magazine. Ze praten over gastvrijheid, kwaliteit, bewust ondernemen én hoe je als horecabedrijf kunt uitblinken met een uniek concept.

Een blotevoetenpark met een menukaart

Maloe vertelt hoe ze van horecamedewerker doorgroeide tot ondernemer met een compleet eigen visie. In haar park draait alles om beleving: wandelen op blote voeten in de natuur, spelen volgens antroposofische uitgangspunten én gezond en bewust eten. Geen kleffe poffertjes of drukke MonkeyTown-chaos, maar Frits Cola, Limburgse bieren en glutenvrije opties – ook voor kinderen.

Terras Top 10 en de kracht van eenvoud

Het Blotevoetenpark won de Limburgse Terras Top 10, mede dankzij Maloe’s persoonlijke aanpak en haar man, die als kok met passie werkt. Bert Salden, jurylid van de verkiezing, legt uit waar hij op let: ontvangst, attentie, sfeer en natuurlijk smaak. “Als de gast zich welkom voelt nog vóór hij weet wat hij wil, dan zit je goed.”

Gastvrijheid als aangevoelde vanzelfsprekendheid

Maloe gelooft in het trainen van medewerkers om écht eigenaar te zijn van de gastbeleving. Geen stijve etiquette, maar empathie, initiatief nemen en vooral: oog voor detail. Van het aanreiken van een kinderstoel voordat erom gevraagd wordt, tot het afruimen van een tafel met gevoel voor timing – kleine dingen maken het verschil.

Van horecajournalist tot verhalenbewaker

Bert deelt hoe hij als voormalig artiestenbegeleider in de horeca belandde en uiteindelijk Gastvrij Magazine oprichtte: een ode aan de Limburgse horeca, met ruimte voor bijzondere verhalen en mensen. Papier leeft nog steeds, stelt hij, en juist ondernemers grijpen graag naar een tastbaar blad.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠www.sjmaak.nl.⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer