Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02
door Jeannine Sok
Lengte 0 h 35 m
Een warm welkom op een regenachtige ochtend In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok twee bijzondere gasten: Maloe Janssen, ondernemer en eigenaar van het Blotevoetenpark in Brunssum, en Bert Salden, horecajournalist en oprichter van het tijdschrift Gastvrij Magazine. Ze praten over gastvrijheid, kwaliteit, bewust ondernemen én hoe je als horecabedrijf kunt uitblinken met een uniek concept. Een blotevoetenpark met een menukaart Maloe vertelt hoe ze van horecamedewerker doorgroeide tot ondernemer met een compleet eigen visie. In haar park draait alles om beleving: wandelen op blote voeten in de natuur, spelen volgens antroposofische uitgangspunten én gezond en bewust eten. Geen kleffe poffertjes of drukke MonkeyTown-chaos, maar Frits Cola, Limburgse bieren en glutenvrije opties – ook voor kinderen. Terras Top 10 en de kracht van eenvoud Het Blotevoetenpark won de Limburgse Terras Top 10, mede dankzij Maloe’s persoonlijke aanpak en haar man, die als kok met passie werkt. Bert Salden, jurylid van de verkiezing, legt uit waar hij op let: ontvangst, attentie, sfeer en natuurlijk smaak. “Als de gast zich welkom voelt nog vóór hij weet wat hij wil, dan zit je goed.” Gastvrijheid als aangevoelde vanzelfsprekendheid Maloe gelooft in het trainen van medewerkers om écht eigenaar te zijn van de gastbeleving. Geen stijve etiquette, maar empathie, initiatief nemen en vooral: oog voor detail. Van het aanreiken van een kinderstoel voordat erom gevraagd wordt, tot het afruimen van een tafel met gevoel voor timing – kleine dingen maken het verschil. Van horecajournalist tot verhalenbewaker Bert deelt hoe hij als voormalig artiestenbegeleider in de horeca belandde en uiteindelijk Gastvrij Magazine oprichtte: een ode aan de Limburgse horeca, met ruimte voor bijzondere verhalen en mensen. Papier leeft nog steeds, stelt hij, en juist ondernemers grijpen graag naar een tastbaar blad. Met dank aan Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar www.sjmaak.nl. De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op www.nicepictures.nl. Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op www.gastologie.nl – dé plek voor verdieping in de wereld van gastvrijheid.