Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03
Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 32 m

Twee generaties, één missie: gastvrijheid met een ziel

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok moeder Sonja en zoon Jeaneau, de trotse gezichten achter Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd. Wat begon als een kleine zaak groeide uit tot een bekroond biologisch restaurant met een groene Michelinster. Aan tafel vertellen ze hoe hun liefde voor het vak zich ontwikkelde – ieder op een geheel eigen manier.

Groene ster, eigen koers

In 2013 stapten Sonja en haar man over naar een volledig biologisch concept, tegen de stroom in. “Iedereen verklaarde ons voor gek,” zegt Sonja, “maar we hielden voet bij stuk.” In 2021 werden ze één van de eerste acht restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Een beloning voor hun duurzame visie én hun lef om eigenwijs te blijven.

Jeaneau: discipline en dromen

Jeaneau wist op jonge leeftijd al dat hij de horeca in wilde. Hij koos bewust voor de Belgische hotelscholen in Hasselt en Koekelare, waar discipline en etiquette nog hoog in het vaandel staan. Zijn ervaring reikt van toprestaurants tot het koninklijk huis – en nu werkt hij zij aan zij met zijn moeder, met de ambitie om de zaak over te nemen. “Ik wil weten hoe alles werkt: van wijnkaart tot personeelsbeleid.”

Respect en oprechte aandacht

Sonja gelooft in de kracht van vriendelijkheid boven alles: “Als iemand vriendelijk is, heb je al meer dan de helft gewonnen.” Samen met Jeaneau zorgt ze ervoor dat elke gast zich gezien voelt. Niet met standaardzinnetjes, maar met échte interesse. Jeaneau vult aan: “Elke tafel is anders. Als je goed oplet, voel je vanzelf wat mensen nodig hebben.”

Generatieverschil? Of juist de perfecte mix?

Waar Sonja denkt vanuit ervaring en overzicht, wil Jeaneau vernieuwen en verfijnen. Soms botst het, geven ze toe, maar uiteindelijk versterken ze elkaar. Ze combineren het beste van twee werelden: klassieke gastvrijheid en moderne visie. Samen bouwen ze aan een horecazaak die niet alleen duurzaam is, maar ook warm, eerlijk en eigenzinnig.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠www.sjmaak.nl.⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Geluksbrengers in De Lutte: Linda & Jeroen Kamman over oprechte gastvrijheid, vertrouwen en leren in de praktijk | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Heb jij het? Melvin Jacobs en André Hofman over Hospitality Experts Twente, vakmanschap en de toekomst van gastvrijheid | S18E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Van Twentse roots tot Amsterdamse hotels: Noor Krooshoop en John Meijerink over echte gastvrijheid met een oprecht hart | S18E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Eén team, één taak: Joris ten Wolde over de ziel van Twentse gastvrijheid | S18E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Van Bonaire tot De Lutte: Nicole Nijhuis over échte gastvrijheid en de kracht van persoonlijke aandacht | S18E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

🎙️ De Stamtafel – vanuit Paradise FM: Van Kwalitaria tot Kippengrill op Curaçao | S17E11

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Hotel Ten Cate: vier generaties gastvrijheid en gezelligheid in Emmen | S18E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Van bruine bonen tot Drentse Kruidensaus – de gastvrije reis van Lorenz Striethouldt | S18E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Van droom tot cocktailtruck – Eva’s ondernemersreis vol lef en gastvrijheid | S18E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Drentse gastvrijheid en familiepassie – aan tafel met de familie Hofsteenge | S18E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

De Stamtafel met ondernemer en gastheer Rafa Oliana | S17E10

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

De Stamtafel – Verhalen uit de gastvrijheidswereld op Curacao | | S17E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

De Stamtafel – Werkplezier en kansen op Curacao | Co-host Madelinde Moesbergen | S17E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

De Stamtafel – Samenwerken op een eiland | S17E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jong Talent in de Horeca: Passie, Groei en Gastvrijheid | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer

DPG Media

© 2025 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

KvK Nummer: 34172906

BTW Nummer: NL810828662B01