Skip to Content
Podcasts
De Stamtafel – Dé podcast over Gastvrijheid
Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03
Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

door Jeannine Sok

Lengte 0 h 32 m

Twee generaties, één missie: gastvrijheid met een ziel

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok moeder Sonja en zoon Jeaneau, de trotse gezichten achter Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd. Wat begon als een kleine zaak groeide uit tot een bekroond biologisch restaurant met een groene Michelinster. Aan tafel vertellen ze hoe hun liefde voor het vak zich ontwikkelde – ieder op een geheel eigen manier.

Groene ster, eigen koers

In 2013 stapten Sonja en haar man over naar een volledig biologisch concept, tegen de stroom in. “Iedereen verklaarde ons voor gek,” zegt Sonja, “maar we hielden voet bij stuk.” In 2021 werden ze één van de eerste acht restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Een beloning voor hun duurzame visie én hun lef om eigenwijs te blijven.

Jeaneau: discipline en dromen

Jeaneau wist op jonge leeftijd al dat hij de horeca in wilde. Hij koos bewust voor de Belgische hotelscholen in Hasselt en Koekelare, waar discipline en etiquette nog hoog in het vaandel staan. Zijn ervaring reikt van toprestaurants tot het koninklijk huis – en nu werkt hij zij aan zij met zijn moeder, met de ambitie om de zaak over te nemen. “Ik wil weten hoe alles werkt: van wijnkaart tot personeelsbeleid.”

Respect en oprechte aandacht

Sonja gelooft in de kracht van vriendelijkheid boven alles: “Als iemand vriendelijk is, heb je al meer dan de helft gewonnen.” Samen met Jeaneau zorgt ze ervoor dat elke gast zich gezien voelt. Niet met standaardzinnetjes, maar met échte interesse. Jeaneau vult aan: “Elke tafel is anders. Als je goed oplet, voel je vanzelf wat mensen nodig hebben.”

Generatieverschil? Of juist de perfecte mix?

Waar Sonja denkt vanuit ervaring en overzicht, wil Jeaneau vernieuwen en verfijnen. Soms botst het, geven ze toe, maar uiteindelijk versterken ze elkaar. Ze combineren het beste van twee werelden: klassieke gastvrijheid en moderne visie. Samen bouwen ze aan een horecazaak die niet alleen duurzaam is, maar ook warm, eerlijk en eigenzinnig.

Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠www.sjmaak.nl.⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠.

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

Afleveringen in deze podcast

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Streekproduct met verhaal: terug naar de echte smaak | In gesprek met Claudia Bisschops van Ingendael | De Stamtafel S17E06

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Van Varken tot Vat: Een Limburgse Les in Gastvrijheid | De Stamtafel met Mauk Meijers en Leo Logister

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Van Wijngaard tot Wijnkaart: Limburgs Gastvrij en Lokaal | Podcast De Stamtafel met Arno Claessens en Gonny Demandt | S17E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Een fonkeltje gastvrijheid: Limburgse wijnen, passie en beleving aan tafel | S17E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding Merken bouwen met smaak – van horeca tot branding | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Amber, Meike en Anne-Linde van De Rooi Pannen Tilburg over Wanneer alles tegelijk gebeurt: stress of succes in de horeca? | S16E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Rust en duidelijkheid is óók gastvrijheid | De Stamtafel met Philip Mertens | S16E6

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Gastvrijheid & Generatie Z: Werken in de Horeca en Groothandel | Opgenomen op het 25 jaar VHC ActiFood Event

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

“Mensen willen niet veranderd worden, ze willen gezien worden” — Pepijn Boer over verbindend leiderschap | S16E05

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Eva Koks - opleidingscoördinator bij De Rooi Pannen Tilburg over gastvrijheid in het Onderwijs | S16E04

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Ratafia Champagne en Kaasparels met Bas van Hest en Lotte Bloem | S16E03

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Cocktails, Gastvrijheid en Slimme Tips met Anne en Charlotte | S16E02

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Wijn, Waagstukken en Horecaverhalen met Leon Aben | S16E01

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Gastvrijheid is als een Goede Wijn: Met Liefde en Aandacht Geserveerd

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Op Gastvrije Voeten: Hoe Schoenen Bijdragen aan de Perfecte Service | S15E09

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Eva, Tanja en Joost over Gastvrijheid in de Zorg en Horeca: De Kracht van Aandacht | S15E08

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Voor Roos Veldhuyzen en Kevin van Iersel is Gastvrijheid Meer dan een Warm Welkom | S15E07

Jeannine Sok

ui.globals.release_type.podcast

Bekijk meer